REVERENȚĂ ÎN FAȚA UNUI LUFT

REVERENȚĂ ÎN FAȚA UNUI LUFT

Da, este adevărat. În minutul 81 al partidei cu Dinamo, o minge puțin sărită a fost luftată de către Dinu Todoran. Faza a fost pe alocuri analizată, criticată și luată la mișto. Dar, un mișto ieftin, de clienți de bodegă care n-au simțit vreodată mirosul gazonului și nici n-au călcat pe mozaicul vreunui vestiar. Pentru cei care și-au câștigat existența din fotbal, sau trudesc în fotbal, faza nu a trezit nici măcar un zâmbet. I se poate întâmpla oricui, chiar oricui, indiferent de numele pe care îl poartă, sau al echipei pe care o slujește. Da, la 37 de ani, după mai bine de două decenii și jumătate petrecute pe dreptunghiul verde, după 310 meciuri adunate în prima ligă, Dinu Todoran și-a câștigat dreptul unui luft.

 
În urmă cu mai bine de trei ani, jucătorul campion cu Unirea Urziceni accepta să coboare în anonimatul ligii a treia pentru a ajuta o echipă micuță care dorea să crească. Și a urcat cu FC Voluntari în eșalonul doi. Apoi, a promovat în Liga I. Toată această ascensiune i s-a datorat în mare măsură și lui. Ca personalitate și ca efort depus. A rămas în continuare să ajute. Sigur, aceiași chibiți de bodegă vor întreba de ce nu sună ceasul retragerii? Simplu. Clubul are nevoie în continuare de acest jucător devenit exponențial pentru gruparea ilfoveană.
Da, după toate acestea, la care adăugăm și cele 81 de minute de trudă în meciul cu Dinamo, așa cum spuneam, Dinu Todoran și-a câștigat dreptul unui luft.

 

Acest text nu are menirea de a naște o polemică și nici nu este un drept de replică din partea clubului. Este doar o opinie personală pe care mi-o asum. Și, mai mult decât atât, îmi permit să fac o reverență în fața acelui luft al lui Dinu Todoran.

 

Lucian Ionescu

 

todoran-luft

FacebookGoogle+Twitter

Comentează pe Facebook!

Facebook