RĂSPUNS PENTRU CONTINUITATE

RĂSPUNS PENTRU CONTINUITATE

Presa va rămâne o forță în România, deși traversează momente grele. Nu o spun eu, ci foștii colegi de breaslă cu care mă intersectez de două-trei ori în fiecare săptămână cu prilejul meciurilor, sau conferințelor de presă. În acest sens, urmăresc cu interes tot, sau aproape tot ce se scrie legat de FC Voluntari, în contextul în care suntem o grupare care caută să își construiască propria notorietate.
Am citit ce era de citit și am vizionat ce era de vizionat după meciul pierdut în campionat în fața lui Dinamo. Era firesc să găsim comentarii în general critice după o înfrângere. La fel cum după victoriile cu Concordia și FC Botoșani eram catalogați drept echipa momentului.
Am ajuns astfel și la blogul domnului Cristian Scutariu, jurnalistul luând în ținta condeiului pe Dinamo, chiar dacă formația din Șoseaua Ștefan cel Mare era învingătoarea. A dedicat însă și un pasaj clubului FC Voluntari, fără vreo legătură cu meciul în sine.
Citez:

 

 

“De ce există un astfel de club? La FC Voluntari mă refer! Serios, care îi e scopul? Înțelegeam dacă voiau ceva, dacă nu risipeau bani pe bătrâni mumificați și încercau să construiască un club cu tineri din Ilfov. Dar cum să dai banii comunei lui Maftei, cel care a încetat să fie fotbalist prin 2007? Le trebuie un restart, cu antrenor capabil și cu fotbaliști tineri, care vor să facă ceva cu viața lor”.

 

 

Sigur, fiind vorba de un blog jurnalistul își poate exprima opiniile din adâncul fotoliului așa cum crede de cuviință. Dar deontologia cere un minim de informare în această frumoasă meserie care era cândva presa sportivă. În primul rând comuna la care face dânsul referire a devenit oraș în urmă cu mai bine de un deceniu și are o creștere demografică semnificativă în fiecare an.
Revenind la fotbal, mă văd obligat să vin cu niște informații care, în viitor, îi pot fi de folos jurnalistului. Asta pentru că face referire la tineri care “vor să facă ceva cu viața lor.”
În cadrul Academiei de Fotbal din Voluntari deprind tainele fotbalului un număr de 650 de copii și juniori împărțiți în 28 de grupe pe diferite categorii de vârstă! Aceștia sunt pregătiți de tehnicieni care au avut și au un cuvânt de spus, atât ca jucători cu ani în urmă, cât și ca antrenori în sectorul juvenil. Pe lângă această Academie, clubul din Voluntari are echipe de fotbal în Liga a IV-a, Liga a III-a și în Liga I.
Se întreabă jurnalistul care este scopul acestui club? Răspunsul e simplu. Proiectul este unul pe termen lung și cu o fundație solidă. Construim și dorim ca talentele să nu se piardă. Copilul să aibă continuitate. Odată ieșit pe porțile Academiei, să nu dispară, sau să ajungă o marfă mai mult sau mai puțin vandabilă pentru impresari. La final de juniorat să poată face pasul firesc, spre Liga a IV-a, a III-a și, de ce nu, saltul la prima ligă. Primii pași au fost făcuți și pot fi motivanți și pentru ceilalți copii, chiar și după un meci pierdut cu Dinamo. Din punctul nostru de vedere, acesta reprezintă un proiect sănătos și viabil într-un fotbal românesc bolnav, cel puțin la nivel juvenil.

 

 

Acest răspuns nu dorim sub nici o formă să reprezinte un motiv de polemică. Respectăm dreptul la opinie. În schimb îi adresăm o invitație domnului Scutariu, evident atunci când timpul îi permite, să ne viziteze la sediul Academiei și să observe măcar timp de câteva minute cam ce vor să facă tinerii cu viața lor.

 

 

Lucian Ionescu
Director de Imagine
FC Voluntari

 

RPS_0285

FacebookGoogle+Twitter

Comentează pe Facebook!

Facebook