PERFORMANȚA ADUCE ÎNTOTDEAUNA ȘI UN RECUL

PERFORMANȚA ADUCE ÎNTOTDEAUNA ȘI UN RECUL

 

 

Antrenorul Claudiu Niculescu afirmă că obținerea celor două trofee a dus la un recul al formației sale. Deși lotul său este măcinat de accidentări, iar echipa joacă toate meciurile în deplasare, tehnicianul crede cu tărie într-o revenire.

-Opt puncte în șapte etape, nu înseamnă cam puțin pentru deținătoarea a două trofee?

-Nu înseamnă puțin, ci foarte puțin. E clar că nu am motive să fiu mulțumit. Dar căutăm soluții să redevenim echipa din finalul sezonului trecut care lupta de la egal la egal cu orice adversar, indiferent de numele acestuia.

-Este adevărat că după obținerea unui trofeu apare obligatoriu un recul în viața unei echipe?

-Nu este obligatoriu, însă din păcate se cam întâmplă. Apare o tendință de automulțumire a jucătorului cu ceea ce a realizat. Am trăit și eu acest fenomen când eram fotbalist activ. Este greu să ajungi în vârf, dar este extrem de greu să te menții acolo. Și nu e valabil doar la noi, există foarte multe exemple în Europa și în lume. Aici nu includem însă și brandurile cu mare valoare de piață.

-În cazul de față se poate spune că FC Voluntari este o echipă de moral?

-În mod cert. Îmi amintesc că atunci când am ajuns la Voluntari am găsit o echipă dărâmată psihic. Am lucrat în primul rând la moralul jucătorilor, să îi fac să ridice capetele din pământ și să regăsească plăcerea de a juca. Atunci, cu acel moral am realizat tot ceea ce am realizat.

-De ce a dispărut acel joc de posesie care caracteriza modul de exprimare al Voluntariului în sezonul precedent?

-Prin pierderea încrederii în propriile posibilități. Rezultatele mai puțin bune apasă. Atunci jucătorii resimt o pierdere a încrederii în propria exprimare. Iar posesia înseamnă încredere și stăpânire de sine.

-Înseamnă că nici omogenitatea nu mai reprezintă un atu pentru echipa noastră?

-Omogenitatea poate redeveni un atu. Pentru că în momentul de față nu mai suntem omogeni. În lotul nostru au intervenit schimbări puține, dar majore față de trecutul recent. Am fost nevoit să fac schimbări în posturi cheie datorită accidentărilor. A trebuit să mut permanent și din cauza regulii cu juniorii aflați pe teren. Însă îmi doresc și lucrez ca omogenitatea să redevină principalul nostru atu.

-Jucătorii cu nume grele, dar și cu o anumită vârstă, mai au forța să aducă sclipirea?

-Sigur. Aici nu este vorba doar de forță, cât mai ales de experiență. Ei sunt cei care produc declicul și au demonstrat-o în meciuri grele. Însă trebuie ajutați. Fotbalul este un joc colectiv în care primordială rămâne forța grupului.

-Care sunt posturile cu probleme?

-Din cauza accidentărilor, avem în continuare probleme majore în zona fundașilor centrali. Acolo am mari bătăi de cap și îmi este foarte greu să găsesc soluții.

-Personal, îți reproșezi ceva în acest moment?

-Evident, lipsa unor rezultate mult mai bune pe care ni le propusesem la startul sezonului. Peste tot în lume, atunci când apar rezultate negative, antrenorul este principalul vinovat. Îmi asum și eu acest “rol” și nu fug de răspundere.

-Cât cântărește în exprimarea echipei absența terenului propriu, având în vedere că noi suntem “acasă” la Ploiești?

-Foarte mult, în contextul în care noi nu suntem o echipă mare care să domine oriunde s-ar afla. Atunci când jucam acasă conta enorm. Aveam alături de noi totul, așa cum se spune și râul și ramul. Puteam pune și noi acea presiune specifică unei echipe gazdă.  Acolo, pe stadionul nostru am obținut victorii importante. Acum, meciurile de acasă le jucăm tot în deplasare. Dar nu trebuie să ne lamentăm. Avem condiții foarte bune de pregătire și din câte am înțeles în luna octombrie ne vom întoarce acasă pentru că vor fi finalizate lucrările la instalația de nocturnă.

-Accederea în play-off este un obiectiv?

-Noi ne-am propus să ne situăm între primele opt echipe. Asta nu înseamnă însă că nu ne dorim să accedem în play-off. Eu cred că putem, cum cred că va apărea și o succesiune de rezultate pozitive. Două victorii legate te pot sălta de la mijloc până către vârf.

Interviu realizat înaintea partidei cu Dinamo

FacebookGoogle+Twitter

Comentează pe Facebook!

Facebook