GANEA: „ECHIPA TREBUIE SĂ FIE UN LIDER!”

GANEA: „ECHIPA TREBUIE SĂ FIE UN LIDER!”

-Cum poți caracteriza pe scurt perioada de pregătire din Antalya?

-Condiții de pregătire foarte bune. Terenuri de bună calitate și o climă optimă pentru sport în această perioadă a anului. 

-Adversarii?

-Au fost adversari buni, majoritatea cu un joc de calitate. Au fost utili. Însă trebuire reținut că nu rezultatele au avut cea mai mare importanță într-un moment al acumulărilor.

-Cum ți s-a părut echipa, în fond, una nouă pentru tine?

-Am avut destul de mult de muncă la capitolul omogenizare. Au fost aduși destul de mulți jucători noi, dar de valoare. Cert este că, în momentul de față, lotul este îmbunătățit, calitativ și valoric.

-Ești mulțumit de lotul pe care acum îl ai la dispoziție?

-Sincer, mi-aș mai dori doi jucători. Dar în mare parte lotul este conturat. Sigur, dacă vor mai apărea jucători de valoare, care să ne ajute, va fi un plus pentru noi. Mai ales că ne așteaptă un final de retur și un play-out care se anunță de foc.

-În contextul actual, acest nou sistem poate fi considerat un atu, sau un dezavantaj pentru noi?

-Nu cred că poate fi vorba de un avantaj. În mare parte, depindem doar de noi. Avem nevoie de puncte, iar cele trei meciuri rămase de jucat până la intrarea în play-out sunt extrem de importante. Lucrurile sunt foarte simple, atunci când se trage linie trebuie să avem mai multe puncte decât cei cu care ne aflăm în luptă directă pentru salvarea de la retrogradare.

-Ai urmărit meciurile formației noastre până să devii antrenorul acestei echipe?

-Sigur. A urmări meciuri este o părticică din meseria mea. FC Voluntari a avut mai multe partide în care s-a exprimat bine, dar rezultatele nu au fost cele dorite. De multe ori, într-un fel inexplicabil, finalurile au aparținut adversarilor. 

-Crezi că vei putea remedia această inconstanță a finalurilor de meci?

-Cred că da. Chiar dacă mai este mult de muncă, jucătorii au răspuns bine în perioada de pregătire și jocul bun sper că se va reflecta pe teren. Sperăm ca împreună să ne îndeplinim obiectivul propus. Nu trebuie uitat că acest club oferă condiții foarte bune și investițiile în infrastructură au fost foarte mari. 

-Ce te-a determinat să pleci de la o echipă aflată în lupta pentru promovare și să vii la una care își propune supraviețuirea, chiar dacă vorbim despre ligi diferite?

-Pentru mine este foarte important că lucrez în mijlocul unor oameni cu mare experiență în fotbal, precum Dumitru Dragomir, Adalbert Kassai și Mircea Rădulescu. Sunt conștient că am foarte multe de învățat și am doar de câștigat din această sosire la Voluntari. 

-Cum vezi lupta care va începe în doar câteva zile?

-Așa cum spuneam, cele trei meciuri rămase de disputat din retur sunt extrem de importante prin prisma punctelor puse în joc. Atunci când vom intra în play-out, nu trebuie să fim rupți de pluton.

-Agreezi ideea de lider în vestiar?

-În filosofia mea, îmi doresc să formez o echipă de lideri. De fapt, echipa în sine să se transforme într-un lider. În lotul nostru avem jucători cu mare experiență care, împreună cu cei tineri, pot forma un grup unit și puternic.

-Ai un model de antrenor de la care încerci să „furi” meserie?

-Este ceva normal ca eu și alți antrenori tineri să încercăm să învățăm de la tehnicieni cu nume și cu o carieră bogată în rezultate. Mircea Lucescu, Guardiola, Mourinho sunt personalități uriașe care mă inspiră și de la care chiar am ce „fura”.

-Am observat că ești genul de antrenor  „updatat” metodelor moderne, adept al tehnologiei.

-Eu cred că dacă nu ai o ordine și o evidență strictă în ceea ce lucrezi îți va fi foarte greu să răzbești în această meserie. 

-Ce echipă ți-ai dori să antrenezi într-un viitor mai mult, sau mai puțin îndepărtat?

-Eu sunt la început de drum și conștientizez că am foarte mult de muncă și drumul este lung. Însă ca fost internațional mă gândesc că, poate, într-o bună zi voi avea șansa să antrenez echipa națională. Pentru asta am nevoie însă de rezultate pozitive și de trofee, așa cum am obținut și ca jucător.

-Care crezi că sunt șansele echipei noastre de a se salva de la retrogradare?

-În proporție de 60% ne salvăm!

Ionel Ganea alaturi de tabela de marcaj

 

 

FacebookGoogle+Twitter

Comentează pe Facebook!

Facebook